четверг, 3 июня 2021 г.

Nikon представляє: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S, NIKKOR Z MC 50mm f / 2.8, NX Field


 Розкрийте красу, яку можна побачити завдяки першим макрооб’єктивам серії Z


Амстердам, Нідерланди, 2 червня 2021 року. Сьогодні Nikon представляє два перші макрооб’єктиви, які приєднуються до сімейства об’єктивів Nikon Z. Неймовірно легкий NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S – професійний макрооб’єктив серії S, здатний надзвичайно реалістично відтворювати глибину та дрібні деталі. NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 – компактний, легкий та універсальний об’єктив.

Завдяки коефіцієнту відтворення 1 : 1, плавному фокусуванню та неперевершеній деталізації, професійний об’єктив NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S є справжнім майстром зйомки о`бєктів в натуральну величину. Він оптимізоаний для макрозйомки фото та відео а його кут, еквівалентний  до телеоб’єктива середнього діапазона робить цей об’єктив вражаючим інструментом для створення деталізованих портретів із неймовірними різкістю, контрастом і боке. Завдяки точному та гнучкому керуванню фотографи можуть змінювати напрямок повороту кільця фокусування цього об’єктива, що особливо зручно в разі змішаних умов роботи.


Новий об’єктив NIKKOR Z MC 50mm f/2.8 універсальний об’єктив який здатний розкрити красу навіть у звичайних речей. Фотографи можуть легко знімати надзвичайно різкі макрозображення в натуральну величину (1 : 1) та ефектні великі плани невеликих об’єктів і деталей – від привабливих фотографій їжі до чарівних знімків квітів. Фокусування швидке й чітке, навіть коли передня частина цього макрооб’єктива знаходиться від об’єкта на відстані лише 5,6 см! Також можна використовувати переваги класичної фокусної відстані 50 мм і природної перспективи, для здійснення зйомки багатьох сюжетів – від портретів до вуличних сцен. 


Дірк Яспер (Dirk Jasper), менеджер із продукції компанії Nikon Europe, зазначає: «Довгоочікуваний макрооб’єктив із фокусною відстанню 105 мм дає змогу отримувати дивовижні результати макрозйомки із системою Z та є ідеальним варіантом як для професіоналів, так і для аматорів макрозйомки. Його менша й доступніша за ціною версія також може багато чим похвалитися: новий макрооб’єктив із фокусною відстанню 50 мм ідеально підходить для тих, хто хоче почати знімати макрозображення. А якщо ви шукаєте універсальний об’єктив із фокусною відстанню 50 мм, який також дасть можливість знімати неймовірні великі плани, - то це саме те, що вам потрібно».


#CreateYourLight: практичне знайомство з NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S

Донна Краус (Donna Crous), фуд-фотограф і амбасадор Nikon Europe, зазначає: «Мені пощастило попрацювати з новим макрооб’єктивом NIKKOR Z 105 mm під час зйомок для кампанії Create Your Light із Nikon. Мене абсолютно вразили результати зйомки, особливо в умовах слабкого освітлення. Безумовно, він має стати основним об’єктивом для будь-якого фуд-фотографа, який цінує малу глибину різкості, швидкість фокусування й гарне боке, адже акуратно розмиті світлові кола завжди  привертають увагу!»



Основні характеристики: NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S


Професійний середньофокусний телеоб’єктив для макрозйомки з діафрагмою f/2,8: оптична конструкція серії S нового покоління. Плавна й безшумна система фокусування. 

Реалістичні зображення з вражаючим відчуттям глибини: широкий байонет Z із f/2,8 фіксованою 9-пелюстковою діафрагмою забезпечують отримання боке ідеально круглої форми із природнім виглядом. 

Швидке й плавне фокусування: відмінна різкість на всіх відстанях – від великого плану до нескінченності. Різке зменшення кольорових окантовок дає змогу системі автофокусу знаходити фокус із неймовірною швидкістю й точністю. 

Витончена чіткість: покриття ARNEO проти відблисків і нанокристалічне покриття від Nikon успішно усувають ореоли й відблиски. Вбудована система зменшення вібрацій (VR) об’єктива в поєднанні з системою VR фотокамери дає змогу отримувати різкі знімки під час зйомки з рук навіть в умовах слабкого освітлення.  

Точність фото в режімі макро: мінімальна дистанція фокусування складає лише 0,29 м, а перемикаач обмеження фокусування дає змогу швидко отримувати зображення об’єктів на відстані 0,29–0,50 м. У режимі ручного фокусування (MF) можна налаштувати кут повороту кільця фокусування так, як зручно саме вам. 

Відео в режимі макрозйомки: безшумне автоматичне фокусування (АF), плавне й точне регулювання діафрагми. Ефект «дихання» фокуса практично відсутній, тому можливо змінювати фокус без впливу на кут огляду кадру.

Універсальний підхід Nikon: на цьому об’єктиві легко змінюється напрямок повертання кільця фокусування¹ а також можливе використання світлових різьбових фільтрів діаметром 62 мм, тих самих, які використовуються із знаменитим об’єктивом AF-S Micro-NIKKOR 105 мм. 

Створений для роботи: повна герметизація байонета й усіх рухомих частин об’єктива забезпечує надійний захист від пилу й вологи. Фторовмістне покриття від Nikon відштовхує воду, пил та бруд.²



Основні характеристики: NIKKOR Z MC 50mm f/2.8


Дивовижні макрознімки: маркування на об’єктиві чітко вказують коефіцієнт збільшення під час зйомки: 1 : 4, 1 : 2 або 1 : 1 (у натуральну величину).

Надзвичайні знімки щодня: скористайтеся перевагами класичної фокусної відстані 50 мм і природної перспективи, щоб знімати що завгодно – від портретів до вуличних сцен.

Ідеальна різкість макрозйомки: мінімальна дистанція фокусування лише 0,16 м дає змогу отримати різкий фокус, навіть якщо передня частина цього макрооб’єктива знаходиться на відстані лише 5,6см від об’єкта зйомки! Вбудована у фотокамеру технологія VR забезпечує стабілізацію зображення.

Виділіть об’єкт зйомки: відмінні оптичні характеристики й 9-пелюсткова заокруглена діафрагма f/2,8 забезпечують ефектне боке.

Перемикач обмеження фокусування: завдяки перемикачу меж АФ об’єктив може швидше фокусуватися на об’єктах на відстані 0,16–0,30 м. 

Компактний і легкий: цим об’єктивом легко користуватися, він чудово поєднується з як із повнокадровими фотокамерами серії Z, так і з фотокамерами формату DX. 

Кадрування у форматі DX 75 мм: у разі використання з бездзеркальною фотокамерою формату DX серії Z цей об’єктив забезпечує фокусну выдстань 75 мм. Відмінно підходить для портретів або великих планів дрібних об’єктів під час макрозйомки.

Точне й легке керування: регулюйте діафрагму, чутливість ISO й інші параметри за допомогою безшумного кільця керування. Миттєво перемикайтеся між ручним фокусування та автофокусуванням за допомогою елементів керування, які розташовані прямо на об’єктиві. 

Захисне покриття: фторовмісне покриття Nikon захищає передню частину об’єктива й надає змогу легкої очистки. Ідеальний інструмент для творчої зйомки просто неба.


¹ У разі використання з фотокамерами Nikon Z, випущеними в жовтні 2020 року або пізніше.

² Не гарантується, що об’єктив буде стійким до пилу та потрапляння крапель води в будь-яких ситуаціях і за будь-яких умов.

Для отримання додаткової інформації про відзначені нагородами продукти Nikon, завітайте на сайт www.nikon.ua



Комментариев нет:

Отправить комментарий